PRESENTACIÓ DE LA SEGONA GUIA ‘UN PASSEIG AMB ELS ESCRIPTORS DE CABRERA’

La presentació de la segona guia d’escriptors locals Un passeig amb els escriptors de Cabrera va tenir lloc el passat diumenge 17 d’abril a la plaça de l’Església.

Amb el títol Pel nord del poble: de la plaça de l’Església a Can Canal, la guia proposa un passeig pel municipi en què es recull el testimoni literari de diverses persones que han escrit sobre els indrets que configuren l’itinerari.

El rector, mossèn Raimon Canalies, amb Carme Godall (dreta) i Albert Calls (esquerra).

Així, els assistents a l’acte van iniciar el recorregut després d’escoltar les explicacións de mossèn Raimon Canalies sobre l’origen del temple. Carme Godall, una de les poques dones organistes que hi ha a Catalunya, també va afegir unes paraules i, per acabar, Núria López, periodista i escriptora, va llegir el seu text Les creus de terme de Cabrera, en relació a l’indret des del qual es va iniciar la passejada.

Plaça de lesglèsia, origen del passeig literari.

La ruta va continuar passant per la font i, en record a les activitats teatrals i, més concretament, a Josep López Viñals, amant de la història i de la cultura de Cabrera a qui és dedicada aquesta segona guia, es va fer la lectura del seu text El teatre a Cabrera.

Pujant pel torrent es va fer una altra aturada per llegir el poema Cabrera de Mar del ‘poeta de carreró’ com s’autoanomenava, Josep Garí i Pons. També es va fer menció de la seva filla Rosa Isabel Garí, molt vinculada als estudis d’arqueologia de Cabrera de Mar que es pot seguir al bloc Les muralles d’Ilturo.

La passejada va continuar per on hi havia hagut el safareig comú, també anomenat ‘comu’, i es va llegir un text del llibre Pel camí del mig. De Cabrera a Mataró, de l’escriptor i historiador Josep M. Modolell i Ros.

Pujant cap a Can Modolell.

També d’aquest escriptor es va llegir un fragment de la seva novel·la Vi amarg, just davant del jaciment romà de Can Modolell.

A Can Canal, a la riera de Cabrera, es van llegir textos de Jordi Maluquer, exdirector del diari Avui, reconegut crític musical i autor d’obra narrativa i assagística, i de la seva filla Anna Maluquer, rapsode, poetessa i promotora de rutes literàries d’autors catalans.

El poema de Jaume Llinés, L’hort de l’avi Xart, va ser la darrera lectura que va acompanyar la passejada i que va recordar als assistens l’espai vinculat als inicis literaris d’un dels autors de la guia, Albert Calls Xart, que va conduir l’itinerari.

A Can Canal, llegint un fragment dun relat de Jordi Maluquer.

La lectura dels textos va anar a càrrec de membres del TAC, Teatre d’Aficionats de Cabrera.

La col·lecció Un passeig amb els escriptors de Cabrera, ha estat promuguda per l’Ajuntament de Cabrera de Mar, a través de la biblioteca Ilturo i els autor són Albert Calls i Xart, periodista i escriptor, i David Farell i Garrigós, arqueòleg i historiador.

Fotos: Núria López.

Anuncis
  1. #1 by Isabel Garí on Abril 19, 2011 - 10:19 pm

    Hola amics: una cordial salutació; bona activitat, la dels itineraris literaris; Cabrera s’està convertint en un poble d’escriptors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: